Waaruit bestaat een WiFi-netwerk?

Een WiFi-netwerk bestaat uit een modem, router, eventueel switches en access points.

Een modem zorgt ervoor dat het signaal van de internetprovider wordt omgezet naar informatie die jouw apparaten begrijpen. Het is als het ware een vertaler.

Een router is de ‘spin in het web’. De router ziet welke apparaten verbonden zijn en zorgt ervoor dat deze met elkaar kunnen communiceren. Het verdeelt het internet over deze apparaten. Ook zorgt de router ervoor dat er een fysieke scheiding is met andere netwerken.

Een switch lijkt op een router, maar kan niet routeren. Wel kan een switch binnen een eigen netwerk data versturen. Dus beschik je over meerdere computers? Dan heb je een switch nodig. Het is vergelijkbaar met een stekkerdoos: Van één verbinding worden er meerdere gemaakt.

Tot slot het access point. Dit werkt hetzelfde als een switch, maar dan draadloos.

Tegenwoordig zijn de modems in veel gevallen zo geavanceerd, dat alle bovengenoemde componenten al in de modem zijn verwerkt.

Zakelijk WiFi-netwerk aanleggen

Wilt u een zakelijk WiFi-netwerk aanleggen? Dan is goede voorbereiding de helft van het succes (of zelfs meer!). Bij Lagarde Groep doorlopen we daarom, met onze klanten, de volgende stappen:

 • Inventariserend gesprek
 • WiFi-projectering
 • Offerte
 • WiFi-ontwerp
 • WiFi Site Survey
 • Implementatie en beheer

Zo zijn we op de hoogte van uw wensen en weten we hoe we uw WiFi-netwerk optimaal dekkend en toekomstbestendig in dienen te richten!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul vrijblijvend het contactformulier in.

WiFi netwerk bedrijf

De meerwaarde van een goed werkend WiFi-netwerk wordt door veel bedrijven nog onderschat. Gaat u eens na wat een professioneel ingericht WiFi-netwerk kan doen met de productiviteit! En wanneer uw organisatie groeit, groeit uw WiFi-netwerk dan met u mee? Zelfs wanneer u nieuwe vestigingen opent? Daarnaast is goede beveiliging een prioriteit, kijkend naar het toenemend aantal cyberaanvallen.

Met een professioneel modern WiFi-netwerk bent u klaar voor de toekomst.

Wilt u met uw organisatie profiteren van een betere oplossing voor WiFi? Waarbij u profiteert van een eenvoudige schaalbaarheid en perfecte bereikbaarheid? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

WiFi-netwerk maken

Iedereen kan zelf een WiFi-netwerk maken. Wanneer u beschikt over de juiste netwerk apparatuur kunt u ervoor kiezen om de wifi ontvanger, te installeren. Daarna dient u, via het IP-adres, uw draadloze router in te stellen. Nadat u de draadloze router heeft ingesteld kunt u gaan verbinden met de WiFi-router.

Ondanks dat iedereen een WiFi-netwerk kan maken, is het toch verstandig om altijd de hulp in te roepen van een professional. Die weet exact welke instellingen belangrijk zijn, en zorgt er zo voor dat uw WiFi-netwerk zo optimaal mogelijk werkt.

WiFi-netwerk met meerdere routers

Kun je meerdere routers op één modem aansluiten? Ja, dat kan! Wilt u dit zakelijk gebruiken? Dan adviseren wij hiervoor een specialist in de arm te nemen. Het configureren van uw WiFi-netwerk heeft mogelijk meer voeten in de aarde dan u denkt! Wij informeren u graag vrijblijvend.

Wifi netwerk beveiligen

Het beveiligen van een WiFi-netwerk is belangrijker dan ooit. Vooral wanneer gasten dankbaar gebruik maken van uw netwerk. Voorkom datalekken en zorg voor een professioneel beveiligd WiFi-netwerk met onderstaande oplossingen:

 • Standaard security protocollen ondersteuning van 802.11i, WPA en WPA2
 • Authenticatie: door gebruik van 802.1X met RADIUS, Active Directory of OpenLDAP, Web Portal authenticatie en MAC authenticatie
 • Private PSK: een key die vooraf met de gebruikers gedeeld wordt
 • Clientmanagement en NAC: interoperabiliteit met alle voornaamste client management, NAC en beveiligingsoplossingen voor bedrijfsomgevingen
 • Identity Based Access Control: op rollen gebaseerde beveiliging en toegangscontrole
 • Beveiligingsrapportages: inzicht in beveiligingsissues
 • Apparaat beveiliging: beveiliging op apparaat niveau
 • Netwerk Firewalling en inbraakdetectie/protectie: op identiteitsrollen gebaseerde firewall

Multi WiFi

Multi WiFi wordt ook wel Multi Room WiFi genoemd en is het alternatief voor een LAN-oplossing. Het is als het ware een draadloos internet op steroïden. Op verschillende locaties binnen uw bedrijf wordt een WiFi-kastje geplaatst zodat er overal optimale dekking is. En ieder apparaat draadloos met elkaar communiceert! Kortom, een WiFi-netwerk ontwikkeld op een uitgebreide WiFi-projectering.

Lagarde Groep gaat zelfs verder, met Multi Site WiFi. Hiermee realiseert u een WiFi-netwerk over meerdere vestigingen, beheert vanuit één centrale omgeving!