WiFi referentie Brandweer Flevoland

Voorzien in de brandveiligheid van de hele regio
Klanttevredenheid
Brandweer wifi
Nederland telt 25 veiligheidsregio’s. Behalve de brandweerkorpsen zijn hier de meldkamers in onder gebracht en de GHOR (geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, een onderdeel dat intensief samenwerkt met de ambulancevoorziening). Veel veiligheidsregio’s worden nu nog gevormd op basis van vrijwillige samenwerking, maar nieuwe wetgeving gaat deelname van gemeenten en veiligheidsdiensten zoals de brandweer verplichten. Het brandweerkorps in de veiligheidsregio Flevoland omvat een aantal grotere kazernes, onder meer in Almere, Zeewolde, Dronten, Emmeloord, Lelystad en Urk, evenals kleinere posten in plaatsen zoals Swifterband en Biddinghuizen. Met het WiFi-netwerk van Extreme Networks zijn ze klaar voor de toekomst.

Brandweer Flevoland en Extreme Networks

Het gebruikelijk worden van WiFi-toegang, verbeteren van de informatievoorziening voor brandweerlieden en efficiënter vergaderen: genoeg redenen voor brandweerkorps Flevoland om een draadloos netwerk te laten aanleggen in zijn kazernes. Halverwege 2012 ging Lagarde Groep van start met de uitrol van Extreme Networks WiFi-netwerk. “Lagarde Groep kon onze eisen en wensen vertalen naar een goed, betrouwbaar product.”

Eén dekkend netwerk

Uiteindelijk zijn alle brandweerposten uitgerust met één dekkend WiFi-netwerk van Extreme Networks, op enkele normaal gesproken onbemande posten na. In totaal gaat het om negen locaties met permanent personeel en acht onbemande posten. Een ideale oplossing voor een organisatie als Brandweer Flevoland.

Extreme Gold Partner
Brandweer wifi

Brandweerkorps Flevoland en Lagarde Groep leerden elkaar kennen via de vaste telecomprovider van het brandweerkorps. “Zo werden we doorverwezen naar Lagarde Groep. Ons vertrouwen in Galaxy en All-IP is dusdanig dat we meteen met Lagarde Groep in gesprek zijn gegaan.”, aldus Wim Maas van Brandweer Flevoland. In deze gesprekken bracht Lagarde Groep als snel de voordelen van een Extreme Networks WiFi-netwerk naar voren.

De laatste jaren is Lagarde Groep vaker in contact gekomen met organisaties die een WiFi-leverancier zoeken. Het hoge kennisniveau, hoge partnerstatus en de uitstekende service vanuit onze servicedesk geven vaak de doorslag. Niet alleen het aanleggen van een WiFi-netwerk vraagt de nodige kennis. Ook het ondersteunen tijdens gebruik vanuit een servicedesk of met trainingen.

Nieuwe WiFi oplossing?

Bent u op zoek naar een nieuwe WiFi-oplossing?
Hoe kunnen wij u helpen?

1.000+ klanten gingen u voor

Vrijblijvend advies

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende offerte

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.