BYOD met WiFi

Gebruiken van eigen of zelf gekozen mobiele apparaten
Vrijblijvend advies

Projecten gerealiseerd

Klantwaardering

Jaar ervaring

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. BYOD houdt in dat medewerkers hun eigen of zelf gekozen mobiele apparaten gebruiken in werksituaties.

Wereldwijd groeit het gebruik van devices. Praktisch alle smartphones zijn tegenwoordig voorzien van WiFi. En mensen maken graag gebruik van beschikbare WiFi-netwerken, zoals WiFi-netwerken thuis, bedrijfsnetwerken en hotspots. Dit zorgt ervoor dat BYOD ook steeds meer aan populariteit wint. Wat bedrijven vaak vergeten is dat dit ook een aantal uitdagingen met zich meebrengt:

  • Het voldoen aan de groeiende vraag naar bandbreedte.
  • Het toegang verlenen tot het WiFi-netwerk.
  • Het beheren van mobiele devices in uw bedrijfsnetwerk.
  • Het beveiligen van bedrijfsgegevens binnen uw bedrijfsnetwerk.

Op deze pagina informeren we u over deze uitdagingen én gaan we dieper in op de voordelen. Benieuwd wat BYOD voor uw organisatie kan betekenen? Wij informeren u graag.

Bring Your Own Device

Richt BYOD professioneel in voor optimale beveiliging en gebruikersgemak

BYOD vs CYOD

Een alternatief voor BYOD is CYOD. CYOD staat voor “Choose Your Own Device” en is als het ware hetzelfde idee als een ‘laptop van de zaak’. Bij CYOD stelt de organisatie een aantal devices beschikbaar voor het personeel om uit te kiezen. Het nadeel is dat de aanschafkosten nog steeds voor de organisatie zijn. Echter is het voordeel dat het voor de IT-afdeling eenvoudiger is te managen.

Ga bij uzelf eens na: Wilt u gebruik maken van BYOD of CYOD? En zo ja, hoe regelt u dit met uw WiFi-netwerk? Hoe zorgt u ervoor dat alle devices met de juiste rechten toegang hebben tot uw netwerk. De oplossingen van Extreme Networks bieden uitkomst.

Landelijke WiFi dekking

De uitdagingen van BYOD

Extreme Networks heeft passende oplossingen voor het invullen van een veilige, flexibele, complete en betrouwbare BYOD-omgeving. We behandelen een aantal van de uitdagingen hieronder:

Vraag naar bandbreedte
We weten niet precies hoe groot de vraag naar bandbreedte zal zijn over een aantal jaar. Maar één ding is zeker, de vraag groeit explosief! Mobiele apparaten gebruiken steeds vaker en steeds meer data. BYOD draagt dus flink bij aan de groeiende vraag naar bandbreedte.

Een Aerohive WiFi-netwerk voorziet eenvoudig in extra bandbreedte. Door het controller-less concept schaalt u, wanneer u wilt, eenvoudig op met extra access points. En vanuit de Hivemanager bepaalt u ook hoeveel bandbreedte beschikbaar gesteld wordt voor mobiele devices, door hier bijvoorbeeld een aparte SSID voor in te richten.

Stel de vraag naar bandbreedte loopt uit de hand; bijvoorbeeld door een overmatig gebruik van streaming diensten. Dan kunt u ervoor kiezen om bepaalde applicaties te blokkeren.

U bepaalt zelf op welke manier u meer bandbreedte invult, met Aerohive bent u klaar voor de groeiende vraag naar bandbreedte!

Toegang verlenen
Als het gaat om BYOD en uw WiFi-netwerk dan is het belangrijk om grip te houden op wie er wanneer gebruik maakt van uw WiFi-netwerk. Met Aerohive kunt u eenvoudig toegang verlenen aan gebruikers op basis van ID’s. Zo weet u altijd wie er op uw WiFi-netwerk is geweest. Aerohive voorziet ICT-managers van de juiste tools waarmee toegangsrechten bepaald kunnen worden.
Devices beheren
Toegang verlenen is één. Daarna beginnen de echte uitdagingen. Wie mag wat op het netwerk? En hoe wordt voorkomen dat mobiele gebruikers ‘opstoppingen’ veroorzaken waar andere gebruikers op het netwerk last van hebben?

Aerohive heeft hierover nagedacht en komt met passende mogelijkheden. Met Aerohive Networks heeft u namelijk altijd inzicht in de beschikbare netwerkcapaciteit op gebruikersniveau. Met de juiste instellingen wordt voorkomen dat medewerkers met hun mobiele apparaten de beschikbare netwerkcapaciteit verslinden tijdens het gebruik van uw draadloze netwerk.

Daarnaast kunt u vanuit de Hivemanager rechten en restricties bepalen. Zo bent u ervan verzekerd dat mobiele apparaten toegang hebben tot de bedrijfsapplicaties die dagelijks nodig zijn en juist geweerd worden van applicaties die u liever niet gebruikt ziet worden.

Mobile device management
Er wordt vaak gedacht dat het onveilig is om werknemers met (privé) devices toegang te geven tot het WLAN.
Op het moment dat uw organisatie kiest voor een BYOD-beleid is het ook goed om na te denken over MDM, ofwel Mobile Device Management. Met MDM krijgt de ICT-beheerder veel mogelijkheden om actief beheer uit te voeren op het mobiele apparaat van de medewerkers. Denk hierbij onder andere aan de beveiliging van het toestel. Door dit te combineren met een stabiele virusscanner, weet u in ieder geval dat de bedrijfsdata op het mobiele apparaat veilig is.

Hoe zit het dan met mobiele apparaten in uw WiFi-netwerk? Kan iedereen zomaar overal bij? Nee. Het is heel goed mogelijk om zelf te bepalen wie toegang krijgt tot bedrijfsdata of bepaalde gedeelten van het bedrijfsnetwerk.

Aerohive Networks biedt vanuit de Hivemanager al verregaande mogelijkheden. Indien nodig combineren wij dit met advies op het gebied van netwerkinrichting om er zeker van te zijn dat ook aan de ‘achterkant’ de security goed georganiseerd is.

De voordelen van BYOD

Waarom bedrijven lyrisch zijn over BYOD

Kostenbesparing
Medewerkers gebruiken hun laptop en/of smartphone voor het werk. Dit betekent een kostenbesparing voor de organisatie.
Minder onderhoud
Werknemers onderhouden hun devices waarschijnlijk goed. Ook wordt er sneller overgestapt op nieuwere devices, bijvoorbeeld bij smartphones. Dit scheelt in het onderhoud.
Bekend terrein
Doordat de werknemer zijn/haar eigen devices gebruikt zijn er geen verrassingen. Er kan direct productief mee gewerkt worden.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contact formulier en ontvang een offerte op maat.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
w

Gratis adviesgesprek
We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service