De zesde generatie van WiFi

Beste WiFi 6

WiFi 6 verschilt op meerdere gebieden ten opzichte van haar voorganger ‘WiFi 5’. Ten eerste worden er vanaf heden eenvoudigere namen gebruikt voor de WiFi-standaarden! Dus geen 802.11ax, maar WiFi 6. Dat is natuurlijk niet de enige wijziging.

Wat is WiFi 6

WiFi 6 biedt een oplossing voor de grootste WiFi-uitdagingen van dit moment. Het biedt een grotere capaciteit, speciaal in omgevingen met veel gebruikers. Simpel gezegd gaat de WiFi 6 standaard efficiënter om met de verbinding, wat betekent dat meer devices, die tegelijk op het netwerk zitten, profiteren van een sterke draadloze verbinding.

Een mooie bijkomstigheid is dat het de batterijduur van deze devices aanzienlijk ten goede komt. De 802.11ax IEEE-standaard, beter bekend als WiFi 6, is de opvolger van de 802.11ac iEEE-standaard.

De belangrijkste voordelen van WiFi 6

Veilig

WiFi 6 vereist WPA3-beveiliging als voorwaarde. Als gevolg hiervan bevatten 802.11ax devices de nieuwste beveiligingsfuncties en mogelijkheden om bedreigingen aan te pakken.

Snelheid

Door middel van 1024-QAM is WiFi 6 zo’n 20% sneller dan zijn voorganger. 

Behoud uw accesspoint

U hoeft uw huidige accesspoints niet allemaal te vervangen. Echter, wilt u nu investeren in WiFi en toekomstbestendig zijn over 5+ jaar? Denk dan na over WiFi 6.

Voor alle omgevingen

WiFi 6 is alleen nodig voor high density omgevingen.” Misverstand! Nieuwere smartphones hebben steeds meer functies en connecties. Daarom is ook voor deze generatie smartphones WiFi 6 een uitkomst.

Een game changer

Voorgangers (zoals n en ac) waren vooral gericht op snelheid. WiFi 6 doet het echt anders. Meer capaciteit en dekking.

WiFi 6

WiFi 6 vs WiFi 5

Ten opzichte van haar voorganger is WiFi 6:

  • Er past simpel gezegd meer data in dezelfde hoeveelheid radiogolven. Nieuwe (WiFi 6) routers kunnen met meer kracht deze data coderen en decoderen.
  • Beter voor de accu. Wanneer er meerdere apparaten op een WiFi-netwerk zitten, worden er telkens ‘digitale pakketjes’ bij ieder apparaat afgeleverd. Dit gaat in rondes. In plaats van dat de apparaten telkens aan staan, wordt de WiFi-chip van het apparaat in sluimermodus gezet wanneer deze in de wachtrij staat.
  • Beter in drukke omgevingen. WiFi 6 kan een kanaal nu opsplitsen. Waarom is dit goed? Simpel gezegd kan een draadloze router met meerdere apparaten tegelijk communiceren.

WiFi 6 router

Voor een professioneel WiFi-netwerk.

Alle hedendaagse routers zijn geschikt voor WiFi 6. Met de routers van Lagarde Groep profiteert u van zelfoptimaliserende architectuur en veilig en betrouwbare netwerktoegang. Tevens beheert u zowel de routers als access points centraal: eenvoudig beheer van het totale netwerk.

Met de WiFi 6 routers bent u klaar voor de nieuwe WiFi-generatie. Dit moet ervoor gaan zorgen dat de dichtgeslibde draadloze wegen weer vrij worden. Met deze oplossing profiteert u van maximaal vier keer meer gegevenscapaciteit dan bij de WiFi 5 oplossing. Benieuwd wat wij u kunnen bieden?

ExtremeWireless Group

Verschillende soorten WiFi

802.11N

In 2009 introduceerde de IEEE de WiFi-standaard 802.11n, ook wel bekend als wireless N. Access Points op basis van de 802.11n standaard hebben een maximale bandbreedte van 54 Mpbs. Deze doorvoer wordt gerealiseerd door het gebruik van meerdere signalen en antennes, ookwel bekend als MIMO (Multiple Input / Multiple Output).

802.11AC

In 2013 werd de opvolger van 802.11n geintroduceerd: 802.11ac, of “Wireless AC”. Deze standaard werkt in de 5 GHz-frequentieband en ondersteunt tot acht ruimtelijke streams, 256-QAM en MU-MIMO: Multi-User, Multiple-Input Multiple-Output.

802.11AX

De voorgangers waren vooral gericht op het verbeteren van snelheid. WiFi AX, of WiFi 6 of 802.11ax, gaat om efficiency. De 802.11ax standaard is ontworpen om de capaciteit met maximaal vier keer te vergoten. Dit levert voordelen op voor zowel de 2.4 GHz- als de 5 GHz-band in de meest uiteenlopende omgevingen.

WiFi 6 beheertool

Binnen uw WiFi-netwerk beheert u het netwerk met de Hivemanager. De nieuwste versie, Hivemanager NG, is de cloud management netwerk oplossing met geavanceerde functies. Met de Hivemanager NG beheert u ook de WiFi 6 access points, switches en routers. U bent klaar voor de toekomst!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag vrijblijvend!

ExtremeAnalytics
WiFi 6 acces point scaled

WiFi 6 acces point

Met access points die WiFi 6 ondersteunen profiteert u van een beter bereik, hogere snelheid en een betrouwbaarder WiFi-signaal. Zo is bijvoorbeeld de AP630 IoT-ready met built-in Bluetooth en Universal Serial Bus poorten.

Daarnaast zijn de AP650 en AP650X beschikbaar. Beiden beschikken over Dual 5 GHz en SDRs. Dit zorgt voor superieure flexibiliteit en performance.

Wij leveren verschillende access points waardoor er altijd een passende oplossing kan worden geboden. Welke past het beste bij uw situatie? En waar dient u de access points te plaatsen? Wij informeren u graag vrijblijvend.

Nieuwe WiFi oplossing?

Bent u op zoek naar een nieuwe WiFi-oplossing?
Hoe kunnen wij u helpen?

1.000+ klanten gingen u voor

Vrijblijvend advies

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende offerte

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.